Påskeklokker lyser op i vinterhaven

af Hanne Vibeke

Påskeklokker er fantastiske.

Der er ikke noget mere skønt end at have planter, der blomstrer her i den mere mørke tid af året. Påskeklokker titter frem fra januar af og står og smiler til en med deres fantastiske flotte farver lang ind i april. Jeg har valgt at have nogle på terrassen i krukker, så jeg kan se på dem inde fra huset. Nogle enkelte påskeklokker har jeg plantet i selve haven. De står i kanten af nogle taksbuske, så de får lys og halvskygge. Med tiden kan der sættes flere sammen i en gruppe, så det ser mere naturligt ud. I naturen står de typisk i skovbryn. De kræver ikke den store pleje. Jeg klipper bladene hvert år i januar, og kommer der meget frost, dækker jeg dem til. Planterne er giftige, så de er naturligt fredet for vildtet. Vildtet er til gengæld ikke fredet for Morgan. Han øjner enhver chance til at jage dem ud af haven. 

Påskeklokker i krukke

Fakta

Hvad Påskeklokke er en staude og tilhører slægtningen nyserod.

Sæson Vinter og forår. De fleste påskeklokker er i blomst fra januar til medio april. Julerosen Helleborus Niger blomstrer allerede fra november/december.

Forhold Halvskygge/skygge. Tåler mange jordtyper, men trives bedst i muldrig lerjord. Hvis de plantes i krukker, skal man være opmærksom på hård frost.

Andet Gartneri Spiren ved Skælskør producerer og sælger danske påskeklokker og har masser af varianter.

Påskeklokker i krukke
0 kommentar
0

Andre indlæg der kan have din interesse

Giv din kommentar