Havtorn

Havtorn i haven

Har du en have nær kysten passer havtorn fint, da du finder dem der i naturen. Jeg har to planter Svenne og Lotta, som bestøver hinanden. Om de synger pop til de andre planter ved jeg ikke. Men mon ikke den person, der har givet dem navnene, har haft en forkærlighed til den svenske popduo. Planterne kommer ihverfald fra Sverige og er købt på planteskole her i Danmark. Jeg har sat dem i krukker for at give min terrasse lidt kyst stemning. Da de står i krukker skal de have gødning, som jeg giver dem i foråret. Det er en nøjsom plante, som trives i mager jord og derfor skal de heller ikke overgødes. Jeg overvejer om jeg skal planter dem ud i haven. Men indtil videre bliver de i krukkerne.

Bladene på Havtorn minder lidt om oliventræerne. Men man skal være opmærksom på, at havtorn har nogle skarpe torne, som forhindre fuglene i at tage frugterne.

De springer ud i april og du kan høste frugterne i september måned.  Her skal man være forsigtig mit. de skarpe torne. jeg går og spiser af dem og høster så lidt senere og lader resten af dem bære til fuglene. Jeg har set solsorte finde ud af at tage dem senere på året, hvor der bliver mindre føde til dem.