Æbletræer i haven

Æbletræer i haven

Æbletræer i haven

Det er skønt at kunne gå ud, at sætte tænderne i et æble, du lige har plukket fra dit æbletræ i haven. De er bare mere sprøde end dem du køber i supermarkedet. Der er heller ikke noget bedre end at se sine æbletræer stå i fuldt flor med hvide blomster i maj måned. Eller at tage sin drømmeseng og ligge under dem og tage en morfar. 

 

Æbletræer i fuldt flor i haven

Her er nogle tips til at have og vælge æbletræer i haven

Æbletræer elsker sol og skal placeres et solrigt sted i haven. Det er godt at beskære dem hvert år, så de giver masser af frugt. Når du det ikke et år så gør det ikke noget. Jeg beskærer mine vinter tidligt forår førend de sætter knop og er i dvale.  

Æblesorter

Hvilken sort vil du gerne have. Nogle sorter er mere sårbar for sygdomme og andre er mere hårdføre. Du skal også tjekke hvilke sorter bestøver andre sorte. Det er faktisk godt at have to æbletræer, som kan bestøve hinanden. Især hvis du bor et sted hvor, der ikke er andre æbletræer i nærheden. Jeg har selv Discovery, Gråsten, Belle de Boskop, Ingrid Marie og Elstar. 

Høsttidspunkt

Æbletræer i haven høsttid

Hvornår vil du gerne sætte tænderne i dit eget æble. Æblesæsonen strækker sig fra august til ind i oktober. Har du to så er det smart at vælge sorter med forskellig høsttidspunkt. Vigtigst af alt er, at du vælger de æbler du kan lide.

Giv din kommentar