Påskeklokker lyser op i vinterhaven

af Hanne Vibeke

Påskeklokker er fantastiske.

Påskeklokker lyser op i vinterhaven

Der er ikke noget mere skønt end at have planter, der blomstrer her i den mere mørke tid af året. Påskeklokker titter frem fra januar af og står og smiler til en med deres fantastiske flotte farver lang ind i april.

Plant påskeklokker i havejorden og i krukker.

Jeg har valgt at have dem på terrassen i krukker, så jeg kan se på dem inde fra huset. Nogle enkelte påskeklokker har dog også plantet i selve haven. De står i kanten af nogle taksbuske, så de får lys og halvskygge. Med tiden kan der sættes flere sammen i en gruppe, så det ser mere naturligt ud. I naturen står de typisk i skovbryn. De

 

Påskeklokker i krukker
Påskeklokker i vinterhaven

Påskeklokker kræver ikke den store pleje. Jeg klipper bladene hvert år i februar, og kommer der meget frost, dækker jeg dem til. Planterne er giftige, så de er naturligt fredet for vildtet. Vildtet er til gengæld ikke fredet for Morgan. Han øjner enhver chance til at jage dem ud af haven.

Stedsegrønne staude påskeklokke
Påskeklokken Mont Blanc er hvid som bjergtoppen om vinteren.

Fakta

Hvad Påskeklokke er en staude og tilhører slægtningen nyserod.

Sæson Vinter og forår. De fleste påskeklokker er i blomst fra januar til medio april. Julerosen Helleborus Niger blomstrer allerede fra november/december.

Forhold Halvskygge/skygge. Tåler mange jordtyper, men trives bedst i muldrig lerjord. Hvis de plantes i krukker, skal man være opmærksom på hård frost.

Andet Gartneri Spiren ved Skælskør producerer og sælger danske påskeklokker og har masser af varianter.

Påskeklokker i krukke
Påskeklokker med præstekrave
Påskeklokke med præstekrave og med flot mørkelilla blomsterhoved.

Andre indlæg der kan have din interesse

Giv din kommentar