seneste indlæg
Det har været en forholdsvis varm vinter og det ses i haven. Alt blomstrer tidligere end normalt. Dværgnektarinen i drivhuset er for længst sprunget ud, og jeg har bestøvet den med en pensel.
Forsythiabusken er stille og roligt begyndt at springe ud. Det er et godt forårstegn. Det mærkes også, at dagene er blevet lysere. I denne tid planlægger jeg hvad der skal ske i haven og forbereder drivhuset og højbedet til sæsonen.
Drivhuset skal altid vaskes rent om foråret. Det gør jeg med en højtryksrenser og lidt skånsom drivhussæbe eller brun sæbe. Drivhuset skal have tilført nyt jord. Jeg tager en til to trillebørfuld fra drivhuset og lægger det ud i haven. Af nyt jord tilfører jeg fin c-muld, som er helomsat naturgødningskompost købt direkte fra en jordleverandør. Hvis ikke det er muligt kan plantejord og lidt jord fra genbrugspladsen også bruges. Find jord med så lidt og helst ingen spagnum i. Jeg har altid et lille depot af jord derfra liggende i hjørnet af min have. Jorden fra genbrugspladsen er rig i næringsindhold, og jeg ser det mere som ren gødning end som jord. Man må ALDRIG plante vækster alene i jord fra genbrugspladsen. Jeg blander det hele godt sammen og vender jorden godt så den er dejlig let med min greb og rive.
Efter drivhuset har fået tilført ny jord, er det bare om at komme igang med at så f.eks. dild, koriander og spinat og plante persille i drivhuset.
Så dild, koriander og plant persille
Ovenfor på billedet ses hvordan de er vokset i ca. en måneds tid. De kan så blive plantet ud når det er tid til at sætte tomat- og agurkeplanter i maj måned. Læs mit indlæg om hvordan du dyrker persille her.
Vil du også have hvidløg, som ses i kanten i drivhuset, skal du dog begynde at sætte feddene om efteråret. Det kan du læse mere om her.
Overvintrende planter i drivhuset
Jeg har nogle krukker med Agapanthus og mynte, som har overvintret i drivhuset. De kommer ud når det bliver varmere i vejret.